Kameraträning


För att nå fram med ett budskap räcker det inte alltid med att man själv vet vad man vill berätta.
Det som är avgörande är om de som man vill nå fram till uppfattar budskapet. Detta beror på den helhetsbild av dig själv som du utstrålar och de förväntningar mottagaren har. Orden är bara en liten del av budskapet. Det är till stor del genom kroppsspråket och rösten man förmedlar sitt budskap. I samarbete med Breitfeld Kommunikation har vi tagit fram flera kurser för den som vill utvecklas framför kameran. För närvarande erbjuder Fronto och Catarina Breitfeld tre olika kurser, men vi har även möjlighet att skräddarsy utbildningar för ert företag eller organisation.

 

Kameraträning I (Två tillfällen)
Bekanta er med tekniken vid en tv-inspelning. Ni får lära er att lyfta fram ert budskap och att komma till er rätt i tv-formatet. Det gör att budskapet blir tydligt och engagerande och stärker samtidigt ert personliga varumärke och företagets image.

 

Kameraträning II – Live (Två tillfällen)
En direktsändning kräver mer än en inspelad sändning. Här gäller det att fatta snabba beslut, kunna improvisera och hålla både nerver och tunga i styr. Ni får under två utmanande dagar lära er det mesta om vad som kan hända under en direktsändning. Ni kastas ut i oförberedda intervjusammanhang, är med om tekniska missöden och tidsscheman som inte håller. Men ni får också verktygen för att lösa de problem som uppstår och hur man samtidigt behåller lugnet.

 

Kameraträning III (Ett tillfälle)
En studioproduktion där en mängd olika personer är inblandade som producent, scripta, bildproducent m.m. Vi går igenom allt ifrån hur man förbereder sig på bästa sätt för vad som händer i studion med flerkamerateknik, tidspassning och alla de delar som hör till en stor inspelning.

 

Vår samarbetspartner, Catarina Breitfeld, har arbetat i över elva år som programpresentatör i SVT1 och SVT2 och har även flera års erfarenhet som programledare. Catarina har en bakgrund som journalist och skådespelerska, med mer än tjugo års erfarenhet från branschen. Hon har även medverkat i flera reklam- och informationsfilmer. Mer information om Catarina Breitfeld hittar ni här.

 

Copyright; Catarina Breitfeld

Catarina Breitfeld